Welcome Guest ( Log In | Register )

33 Pages V « < 31 32 33  
Reply to this topicStart new topic
> Computer issues, Viruses, trojans, crashes, install problems etc
mALX
post Jan 1 2019, 10:33 PM
Post #641


Ancient
Group Icon
Joined: 14-March 10
From: Cyrodiil, the Wastelands, and BFE TN



QUOTE(SubRosa @ Jan 1 2019, 12:12 PM) *

It usually is not too hard to open up a PC case these days. Typically there are just one or two screws big enough to unloosen by hand, and then one of the side panels just pops off. From there you ought to be able to see the power supply. They will usually list the wattage on it in big numbers - 850, 950, etc...




IPB Image



Er...I guess I really don't want to know that badly, rollinglaugh.gif





--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Kane
post Jan 7 2019, 04:29 PM
Post #642


Master
Group Icon
Joined: 26-September 16
From: Hammerfell



Expected shop date of 1/21 for my new PC.

MY EXCITEMENT CANNOT BE CONTAINED.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mirocu
post Jan 23 2019, 09:26 PM
Post #643


Ancient
Group Icon
Joined: 8-February 13
From: [CLASSIFIED]



Can anyone help me with DOSbox? I've downloaded it in order to run Duke Nukem 3D on my XP computer but I don't know how to do it.


--------------------
It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate,
I am the captain of my soul.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Sakiri
post Jan 23 2019, 10:26 PM
Post #644


Knower
Group Icon
Joined: 17-May 18
From: Scandinavia



Sorry senpai, I know nothing of DOSbox.


--------------------
My craptastic YouTube channel

And in the fury of this darkest hour
We will be your light
You've asked me for my sacrifice
And I am Winterborn
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mALX
post Jan 24 2019, 12:24 AM
Post #645


Ancient
Group Icon
Joined: 14-March 10
From: Cyrodiil, the Wastelands, and BFE TN



QUOTE(mirocu @ Jan 23 2019, 03:26 PM) *

Can anyone help me with DOSbox? I've downloaded it in order to run Duke Nukem 3D on my XP computer but I don't know how to do it.



Can you play these vids? I know sometimes you post vids that I can't watch, so ... not sure if you can see these or not. Here is what I found:




https://www.youtube.com/watch?v=rRmcZBoQ1IY



https://www.youtube.com/watch?v=dAP-I6xTDVI



https://www.youtube.com/watch?v=sWQfdNcXIhs






--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Decrepit
post Jan 24 2019, 03:23 PM
Post #646


Mouth
Group Icon
Joined: 9-September 15
From: Mid-South USA



@mALX:
Woot, you saved me some digging. I'm lucky in that all DOS games I play come included with DOSBox (or equivalent?) and an install routine that sets everything needed up automatically.

Had a wee bit of a keyboard issue soon after booting up this morning. Noticed it while attempting to change the name of a Filmora (video) work project. I couldn't. Nothing typed registered. Looked down at my keyboard. It has four indicator lights to report which of its functions are enabled. The top light was on. I've no idea what that light represents and thus couldn't press a key to disable it...assuming that would fix the issue. I have no idea where the keyboard's sorry excuse for a manual is. I might have done a web search for the answer, my keyboard being rather popular, but of course I couldn't type. I did the obvious, reboot. All's well.

This post has been edited by Decrepit: Jan 24 2019, 03:36 PM


--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mALX
post Jan 24 2019, 05:08 PM
Post #647


Ancient
Group Icon
Joined: 14-March 10
From: Cyrodiil, the Wastelands, and BFE TN



QUOTE(Decrepit @ Jan 24 2019, 09:23 AM) *

@mALX:
Woot, you saved me some digging. I'm lucky in that all DOS games I play come included with DOSBox (or equivalent?) and an install routine that sets everything needed up automatically.

Had a wee bit of a keyboard issue soon after booting up this morning. Noticed it while attempting to change the name of a Filmora (video) work project. I couldn't. Nothing typed registered. Looked down at my keyboard. It has four indicator lights to report which of its functions are enabled. The top light was on. I've no idea what that light represents and thus couldn't press a key to disable it...assuming that would fix the issue. I have no idea where the keyboard's sorry excuse for a manual is. I might have done a web search for the answer, my keyboard being rather popular, but of course I couldn't type. I did the obvious, reboot. All's well.


Were those vids accurate in what they advised? I am like Mirocu; I've downloaded DOSBox to try and play Chips Challenge; Arena; Daggerfall; etc. = couldn't figure out how to work them either, lol. So instead I kept my old Windows 95/XP PC around just for that purpose, lol.




--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mirocu
post Jan 24 2019, 07:10 PM
Post #648


Ancient
Group Icon
Joined: 8-February 13
From: [CLASSIFIED]



@mALX - Hmm, looks like I'm gonna need the CD and install from there. Hopefully I can still use my old saves..


Thanks!


Edit: Didn't even need DOSbox. I just needed to go to main setup, tinker around and click Save and Launch! That didn't launch the game though but it worked when I clicked on the exe. I noticed when I left setup that a launch.tmp file was created. Apparently that was what was missing.

Now I can play Duke Nukem on yet another machine and I can even use my old saves!! biggrin.gif biggrin.gif

This post has been edited by mirocu: Jan 24 2019, 07:29 PM


--------------------
It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate,
I am the captain of my soul.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mirocu
post Feb 11 2019, 08:54 PM
Post #649


Ancient
Group Icon
Joined: 8-February 13
From: [CLASSIFIED]



Crikey! I just found a video instructing how to use DOSBox correctly, but I didn't even watch the video because I found the most helpful tip in the comment section; drag and drop the .exe file onto DOXBox icon! That's it! ohmy.gif


Wolf3D and Red Baron didn't have music but now they do! ohmy.gif


Only thing now is I need to figure out how to play in fullscreen.


--------------------
It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate,
I am the captain of my soul.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Renee
post Feb 11 2019, 09:30 PM
Post #650


Councilor
Group Icon
Joined: 19-March 13



QUOTE(mirocu @ Feb 11 2019, 02:54 PM) *

Wolf3D and Red Baron didn't have music but now they do! ohmy.gif


This sounds like my Skyrim after I had some problems with it CTD'ing. I wound up uninstalling and reinstalling everything from scratch. Took me over a week. But it was worth it because all the sudden I've got what feels like new content in my game, because some of the mods I added in the past weren't working right. Now they are, including More Follower Voices. I hear my character's followers say more things, basically.

QUOTE

Only thing now is I need to figure out how to play in fullscreen.

Only thing you need to figure out is...

rollinglaugh.gif

... well. You know.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mirocu
post Feb 11 2019, 09:47 PM
Post #651


Ancient
Group Icon
Joined: 8-February 13
From: [CLASSIFIED]



QUOTE(Renee @ Feb 11 2019, 09:30 PM) *

Only thing you need to figure out is...

rollinglaugh.gif

... well. You know.

Whether or not to play Doom 2016? Well, I pretty much have that on hold for now. I'm mostly into it because you can level up armor, guns etc and I'm such a junkie with regards to that.


Or were you thinking of something else? wink.gif


--------------------
It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate,
I am the captain of my soul.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mALX
post Feb 11 2019, 11:04 PM
Post #652


Ancient
Group Icon
Joined: 14-March 10
From: Cyrodiil, the Wastelands, and BFE TN



QUOTE(mirocu @ Jan 24 2019, 01:10 PM) *

@mALX - Hmm, looks like I'm gonna need the CD and install from there. Hopefully I can still use my old saves..


Thanks!


Edit: Didn't even need DOSbox. I just needed to go to main setup, tinker around and click Save and Launch! That didn't launch the game though but it worked when I clicked on the exe. I noticed when I left setup that a launch.tmp file was created. Apparently that was what was missing.

Now I can play Duke Nukem on yet another machine and I can even use my old saves!! biggrin.gif biggrin.gif



QUOTE(mirocu @ Feb 11 2019, 02:54 PM) *

Crikey! I just found a video instructing how to use DOSBox correctly, but I didn't even watch the video because I found the most helpful tip in the comment section; drag and drop the .exe file onto DOXBox icon! That's it! ohmy.gif


Wolf3D and Red Baron didn't have music but now they do! ohmy.gif


Only thing now is I need to figure out how to play in fullscreen.


WOO HOO !!!!!!


https://askubuntu.com/questions/175763/how-...ull-screen-mode







This post has been edited by mALX: Feb 11 2019, 11:06 PM


--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mirocu
post Feb 12 2019, 06:45 PM
Post #653


Ancient
Group Icon
Joined: 8-February 13
From: [CLASSIFIED]



Thanks, mALX! I'll try it out biggrin.gif


--------------------
It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate,
I am the captain of my soul.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

33 Pages V « < 31 32 33
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

- Lo-Fi Version Time is now: 21st February 2019 - 01:19 AM